lördag 14 juni 2014

Ett pysselkontor!

Om en hobby orsakar mera stress och frustration än vad den skänker glädje och avkoppling så kan det vara läge att avveckla den. Så har det varit med vårt akvarieintresse. Vi hade tidigare ett jättefint JUWEL panoramaakvarium, 120 cm brett. I vårt förra hus så fungerade det hur bra som helst att få balans i det, men inte där vi bor nu. Vi har ju egen djupborrad brunn, och vattenkemin är helt annorlunda än i stan. Bland annat är det stor skillnad på pH-värdet. Fiskarna har mått minst lika bra som de gjorde i stadsvattnet. Det har tyvärr även algerna, så till den milda grad att vi inte längre kunde få bukt med dem. Att ständigt få pytsa i pH-höjande och diverse algbekämpande kemikalier i vattnet blir till slut både dyrt, och i längden inte heller hälsosamt för fiskarna.

Dessutom läckte akvariet lite, efter att ha fått en smäll vid flytten några år sedan. Vi fick täta med silikon med jämna mellanrum, och det blev också tråkigt och bökigt.

Så - akvarieverksamheten är nu nedlagd på obestämd tid. Så länge vi bor kvar i det här huset i alla fall.

I förra veckan så kom vi oss så äntligen för att tömma ur akvariet, och köra iväg det till tippen. Det innebär att vi helt plötsligt fick en och en halv meter ledigt utrymme i vårt sedan länge totalt överbelamrade vardagsrum! Så nu har vi ställt dit en gammal ärvd skänk, som vi tycker är ganska fin men aldrig haft plats med tidigare. Det blev riktigt bra faktiskt, ett kombinerat mini-kontor och mini-pysselbord var precis vad jag behövde! Nästa steg blir att hitta ett utrymme där jag kan ställa upp min dyra, fina symaskin som jag nästan aldrig har använt eftersom vi inte har haft någon stans där den har kunnat stå uppställd permanent.






,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar